Flossband van Sanctband

Flossband van Sanctband

Het 206 cm lange Flossband is verkrijgbaar met 4 verschillende weerstanden. Sanctband heeft in samenwerking met de Duitse sport-fysiotherapeut Sven Kruse, gebaseerd op diens Easy Flossing concept een set van 4 flossbanden met verschillende weerstand en 3 verschillende breedtes ontwikkelt. Bij het flossen worden deze ongeveer 2 meter lange latexbanden overlappend en strak om het te behandelende lichaamsdeel of gewricht gedraaid.

Hoe functioneert het flossen?

Door gebruik te maken van verschillende applicatie mogelijkheden, worden de spieren door het flossband onder druk gezet. Na het aanbrengen van de applicatie moet het lichaamsdeel/gewricht passief of actief bewogen worden. Als dan de flossband weer verwijderd wordt lost de ontstane bloed en vloeistof blokkade op en wordt het weefsel doorgespoeld (de zogenaamde sponstechniek) Er zijn verschillende verklaringen betreffende de werking echter is er nog geen wetenschappelijk bewijs voor.

Vier verschillende kleuren flossband

  • Groen, level 1 verkrijgbaar in 2,5 en 5 cm breedte, het ideale band om in het therapeutische bereik te beginnen.
  • Blauw, level 2 verkrijgbaar in 2,5 , 5 en 7,5 cm breedte, het navolgend band met meer weerstand, te gebruiken in het therapeutische en het beginnersband voor de sporter.
  • Paars, level 3 verkrijgbaar in 2,5  en 5 cm breedte, dit flossband heeft weer meer weerstand en is in zowel het therapeutische als sporters bereik inzetbaar.
  • Grijs, level 4 verkrijgbaar in 2,5 , 5 en 7,5 cm breedte, dit flossband heeft de meeste weerstand en kan net als het paarse flossband in het therapeutische en sporters bereik ingezet worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.