DR. KENZO KASE

Dr Kenzo Kase header

DE MAN, DE MYTHE, DE LEGENDE

Dr. Kenzo Kase werd in de jaren 40 geboren in Japan. Als kind was hij vaak ziek door o.a. longontsteking, tuberculose, nierinfecties en allergieën. Door zijn fysieke gesteldheid kon hij niet deelnemen aan de lessen voor lichamelijke opvoeding.

Dr. Kase leerde de kracht van een helende aanraking van zijn grootmoeder, een Japanse genezer die kruidenmiddelen, acupunctuur en moxibustie technieken gebruikte. Nadat hij was afgestudeerd aan de chiropractie in Chicago, kon hij zijn opleiding combineren in reguliere en traditionele medische technieken en filosofieën.

Dr. Kase heeft een licentie voor zowel chiropractie als acupunctuur en kan verschillende geneeswijzen combineren. Jarenlang heeft hij gekozen voor een benadering die nu integratieve geneeskunde is. Hij werkt regelmatig met chirurgen, fysiotherapeuten en natuurlijke genezers en legt verbanden tussen verschillende behandelingsparadigma’s om deze daarmee verder te ontwikkelen.

Dr. Kase weet dat er geen eenduidige aanpak voor genezing bestaat. Hij richt zich op welzijn, gezondheid en preventie door middel van educatie, met een nadruk op de relatie tussen de patiënt en de arts, evenals de behandeling van de mentale, emotionele en fysieke aandoeningen van de patiënt als geheel.

Het begint allemaal met de kracht van een menselijke aanraking

Tijdens de behandeling van oudere artrosepatiënten raakte Dr. Kase in de jaren zeventig gefrustreerd over de beperkte beschikbare behandelmethoden. Hij ontdekte dat hij het gewricht van de patiënt in een normale positie kon brengen waardoor deze minder pijnlijk was, maar zodra ze naar huis gingen, keerden ze terug naar hun oude gewoonten en pijnlijke positie. Hij wilde dat de behandelingen verder gingen dan het praktijkbezoek van zijn patiënten – een manier om zijn handen mee naar huis te sturen.

Dr. Kase probeerde het gewricht op zijn plaats te tapen. De voor medisch gebruik beschikbare tape was echter stijf en niet flexibel . Patiënten kregen enig voordeel van het tapen, maar het veroorzaakte huidproblemen, huiduitslag en andere problemen. Hij realiseerde zich dat de destijds beschikbare tapes niet goed werkten met zijn “Kinesio Taping®-methode”.

Dus bedacht hij zijn eigen. Hij werkte met productingenieurs aan een lang proces van testen met verschillende tapekwaliteiten. Uiteindelijk creëerden ze een tape die flexibel genoeg was waarmee het normale bewegingsbereik behouden bleef, maar ook licht van gewicht en hypoallergeen was, om op de huid te blijven zonder uitslag te veroorzaken. De nieuwe tape imiteerde de dikte en veerkracht van de menselijke huid.

In de atletische wereld werd Kinesio Taping® voor het eerst gebruikt door sumoworstelaars in Japan. Sindsdien realiseerde dr. Kase zich dat de voordelen van de methode verder reiken dan de menselijke soort. In 1987, toen zijn Chihuahua werd aangevallen door een grotere hond, bracht hij de tape aan. Na een paar dagen sprong zijn hond opnieuw rond. De Kinesio Taping®-methode is ook uitermate nuttig bij de behandeling van paarden. Dr. Kase heeft zelfs huisdieren, boomtakken, fruit, flamingo’s en vissen getaped.

Professionele ervaring

Januari 2015 – heden

April 1984 – heden

April 2008 – heden

March 2006 – heden

December 2005 – heden

May 2003 – heden

March 1998 – heden

March 1983 – February 1998

April 1980 – March 1996

April 1976 – July 1976

June 1975 – September 1979

President, Kinesio University (Formally KTA US)

Founder and Director, Society of Kinesio Taping Association International

Founder and Director, Society of Kinesio Taping Therapy (SKITT)

Board of Executive Council, Japan Olympic Committee

Founder and Chairman, Kinesio Taping Academy

Vice President, Japan Sepaktakraw Federation

Emeritus President, Natural Chiropractic College

President, Natural Chiropractic College

Owner and Practitioner, Kase Chiropractic Clinic in Tokyo, Japan

Instructor, University of New Mexico

Owner and Practitioner, Kase Chiropractic Clinic in Albuquerque, New Mexico, USA

Publicaties

 • More than 50 clinical books, in Japanese and English, and translated into numerous other languages
 • Co-Author, Kinesio Taping Manuals Published by Kinesio Taping Association International includin
 • Clinical Therapeutic Applications of the Kinesio Taping Method
 • Kinesio Taping for Lymphoedema and Chronic Swelling
 • Kinesio Taping in Pediatrics, Fundamentals and Whole Body Taping
 • Muscle Unit Training (MUT); Makino Publishing Co., Ltd
 • Dr. Kase Therapy (DKT); The Science News Co., Ltd
 • Kinesio Sports; Baseball Publishing Co., Ltd
 • Kinesio Taping in Pictures and Illustration; Idono Nihon Co., Ltd
 • Spine and Chiropractic; Sougeisha Co., Ltd
 • Effective Kinesio Taping for Lower Back and Knee Pain; Futaba Publishing Co.
 • Chiropractic Basic Manual Technique; Enterprise Publishing
 • Cryotherapy Manual; Science (Newspaper) Publishing