WAAROM KINESIO – WAT JE MOET WETEN

Waarom Kinesio header

Kwaliteit waar je op kunt vertrouwen

Veel huishoudens kennen de naam Kinesio®. Wist u echter dat Kinesio® de specifieke merknaam is van een Elastic Therapeutic Tape (ETT) en Elastic Taping Method (ETM)? Net zoals Nike, Phillips, Mercedes, Heiniken enz, is ook Kinesio® een eigen merknaam voor producten (Kinesio® Tape) opleiding en service (Kinesio Taping® Methode).

Alleen producten met de merknaam Kinesio® kan u de hoofste kwaliteit, meest authentieke en maximale behandelingsvoordelen bieden. Daar staan wij voor. Authentieke Kinesio®-kwaliteit verkregen door bijna 40 jaar (1979-2018) aan onderzoek, opleiding en ervaring in productie, ontwerp en therapeutische resultaten. Dat ga je niet bereiken met producten van merk X,Y of Z.

Sinds 1979, in Japan en daarna wereldwijd, streeft Kinesio® naar het verbeteren van de kwaliteit van leven van elk menselijk lichaam, met niet-opioïde behandelingen op het gebied van kindergeneeskunde, geriatrie, arbeids- en fysiotherapie, revalidatie, neurologie … oh ja, en atleten ook!

Dr. Kenzo Kase kwam niet alleen met een idee voor tape en leunde vervolgens achterover om te zien wat anderen ermee konden doen. Zijn prioriteit is altijd geweest om zijn patiënten zich beter te laten voelen. Naast de input van duizenden getrainde beoefenaars en instructeurs wereldwijd, blijft hij actief in de ontwikkeling van applicaties, producten en aanpassingen – allemaal ontworpen met het oog op betere patiëntenzorg.

De vooruitgang is constant, omdat nieuwe therapeutische resultaten worden behaald. Kinesio® brengt niet zomaar een product op de markt en promoot dit: elke innovatie wordt uitgebreid getest door Dr. Kase en zijn team van experts en door getrainde clinici in het veld.

Eerst kwam de methode, en toen het product

Kinesio® Tape is het originele elastische therapeutische tape,  dat in 1979 op de markt werd gebracht door Dr. Kenzo Kase. Aanvankelijk had hij de tape ontwikkeld voor oudere artrosepatiënten. Kinesio® Tape wordt nu het meest erkend in de sportwereld,  maar wordt nog steeds voornamelijk in een medische omgeving gebruikt, als de meest aanbevolen ETT-methode en ETT-tape door professionals in de gezondheidszorg wereldwijd. Daarbij  is Kinesio® het enige therapeutische tape-bedrijf ter wereld dat wordt ondersteund door de wereldwijde inspanningen van meer dan 100.000 onafhankelijke clinici … en dat worden er steeds meer!