WAT IS KU DO REI?

Wat is Ku Do Rei header

Ku Do Rei (Space Movement Cooling) is het basisconcept van de Kinesio Taping Method (KTM). Het opnemen van Kinesio-taping in een behandelplan vereist meer dan alleen kijken naar het oppervlak van het lichaam. Het Space Movement Cooling Concept neemt een microscopisch beeld van de Kinesio-methode en het effect ervan op alle lichaamssystemen door KU (Space) tussen de huidlagen te creëren; het verhoogt de vloeistof, wat DO (beweging) en REI (koeling) effect creëert. Ku Do Rei breidt onze kennis van het lichaam en wat het beïnvloedt uit.
 Dit helpt de Kinesio gebruiker om een ​​meer uitgebreider onderzoek van de patiënt te doen. Hierdoor krijgt de Kinesio gebruiker ook betere informatie over welke Kinesio Taping-toepassing hij/zij moet worden gebruiken en hoe deze toepassing de patiënt kan helpen.

“Tijdens mijn onderzoek en observatie ontdekte ik wat de invloed van de fascia is op ziekte en behandeling. Het concept is hoe de beweging van interstitiële of lymfatische vloeistof tussen lichaamsmembranen een werking heeft die vergelijkbaar is met die van een spons. Door Kinesio Taping toe te passen, worden kleine ruimtes gecreëerd door de huid op te tillen en door de vloeiende bewegingen de subcutane fascia te hermodelleren en het huidmetabolisme te verbeteren. Mijn taping-concept is gebaseerd op Ku Do Rei, onderzoek en observatie van interstitiële vloeistoffen, waarbij lichaamsvloeistoffen worden gebruikt om aangetaste gebieden schoon te maken. 
In deze gebieden werkt mijn tapingmethode als een wasmachine. We openen de ruimte, vloeistof begint te bewegen en maakt ontstekingsvloeistof schoon om de stroom te normaliseren. Onze lichaamsvloeistof heeft goede enzymen die net als het wasmiddel in een wasmachine zijn. Door de ruimte tussen de opperhuid en de lederhuid te vergroten, vermindert dit de druk in het gebied onder de Kinesio-tape, waardoor de capillaire functie verbetert ”.

Dr. Kenzo Kase