KINESIO ONDERWIJS

Kinesio onderwijs header

Kinesio®-onderwijs gaat niet alleen over het zitten in een klaslokaal. Lessen volgen en naar seminars gaan maken er deel van uit, maar ze zijn slechts een deel van de reis.

Die Kinesio-reis omvat praktische training en onderzoek, gegevens/informatie delen via vergaderingen en symposia, artikelen publiceren en nog veel meer. Voor velen zal hun reis via het formele certificeringsproces lopen om een ​​Certified Kinesio Taping Practitioner (CKTP) te worden en mogelijk zelfs een Certified Kinesio Taping Instructor (CKTI). Tijdens de lessen en in de praktische training willen we altijd voldoen aan de hoge normen van Dr. Kase op het gebied van intellectuele nieuwsgierigheid, medische prestaties en patiëntenzorg. 
Deze norm moet de wens omvatten om een ​​hoge mate van vaardigheid en intuïtie te ontwikkelen en te verfijnen bij de beoordeling en evaluatie van de behoeften van de patiënt. Inherent aan elke techniek die in de KTM wordt aangeboden en bestudeerd, is het een vereiste om patiënten te helpen, hetzij voor ondersteuning, correctie of revalidatie.

De Kinesio Taping®-methode (KTM) gaat veel verder dan een stuk tape. Oprichter Dr. Kenzo Kase, is nog steeds nauw betrokken bij de voortdurende vooruitgang en ontwikkeling. Onderwijs is het cruciale element van de KTM en de bijbehorende zorgfilosofie.

De professionaliteit en het enthousiasme van onze gecertificeerde Kinesio Taping® Practitioners (CKTP’s) en instructeurs (CKTI’s), hebben Kinesio Taping® tot een wereldwijd fenomeen gemaakt. Het curriculum weerspiegelt meer dan 30 jaar symposia, forums en professionele uitwisseling tussen tienduizenden professionals wereldwijd.

Samen met beoefenaars over de hele wereld, is Dr. Kase nog steeds bezig om de wijze waarop en hoe met behulp van wetenschappelijk onderzoek het onderwijzen van de KTM bevordert kan worden. Al jaren wordt onafhankelijk onderzoek uitgevoerd en gepubliceerd met behulp van de Kinesio Taping®-methode en Kinesio® Tex-tape.
Dr. Kase heeft deze resultaten, samen met die van hem, kunnen integreren in de voortdurende verbetering van het KTM-onderwijsprogramma. Meer dan 30 publicaties, handboeken en handleidingen getuigen van de diepte en het bereik van dat programma. Om deze reden maken evaluatie- en beoordelingstechnieken een groot deel uit van de trainingscomponent van de beoefenaar.

Bij elke vorm van behandeling is het belangrijk dat de toestand van de patiënt goed wordt onderzocht, zodat de meest effectieve behandeling kan worden toegepast. Meestal omvat dit een onderzoek naar de onderliggende oorzaken van de klacht. Zonder dit onderzoek kan het zijn dat de persoon die de tape aanbrengt, onvoldoende inzicht heeft in wat nodig is. Zelfs certificering is slechts het begin van een levenslang leerproces. Het KTAI-onderwijsprogramma draagt ertoe bij dat CKTP’s en CKTI’s zich onderscheiden van de massa, door patiënten de ondersteuning en verlichting van de Kinesio Taping®-methode te bieden.