Blog

Kinesio Tape van Dr. Kenzo Kase de onbetwiste Nr 1 wereldwijd

Kinesio Tape van Dr. Kenzo Kase de onbetwiste Nr 1 wereldwijd

Kinesio Tape van Dr. Kenzo Kase

de onbetwiste Nr 1 wereldwijd. Dr. Kase grondlegger van het elastische Tape met de merknaam Kinesio®  en de Kinesio Taping® methode is sinds de introductie in de 70 e jaren honderden malen gekopieerd, maar nooit geëvenaard. De naam Kinesio ® en Kinesio Taping ® zijn geregistreerde merknamen en mogen alleen met toestemming van Dr. Kase gebruikt worden. Het is dan ook storend dat andere aanbieders van elastische tape zonder toestemming gebruik maken van de merknamen.  Beseft u echter dat de kwaliteit van deze elastische tapes niet overeenkomen met die van Kinesio.

Kinesio-merknaam

Het Kinesio Tex Classic tape

is het elastische tape waar het allemaal mee begonnen is. Het Kinesio Tex Classic tape is in de afgelopen 40 jaren meerdere malen door ontwikkelt. Naast het Kinesio Tex Classic heeft Dr. Kenzo Kase de laatste jaren meerdere nieuwe soorten elastisch tape ontwikkelt en op de markt gebracht. Zo is er sinds eind 2012 het Kinesio Tex Gold FP en sinds 2014 het speciaal voor dieren ontwikkelde Kinesio Equine Tape. Als laatste ontwikkeling is er vanaf 2017 het Kinesio Tex Performance+ tape. Dit nieuwe tape bestaat uit katoen en polyester en biedt de gebruiker naast het normale gebruik extra mogelijkheden om de dieper liggende spieren en fascien effectief te behandelen. Voor het gebruik van deze nieuwe Kinesio Tapes werd door Dr. Kase ook de Kinesio Taping methode aangepast. U leert tijdens de cursussen hoe u met de verschillende Kinesio Tapes kunt werken en welke techniek u met welk tape het beste gebruikt. Heeft u nog geen cursus of een andere elastisch tape cursus gevolgd kijk dan waar en wanneer u eens deel kunt nemen aan de enige echte Kinesio Taping cursus.

 Wij gaan u ondersteunen

Wij bieden u daarom een tweedaagse cursus aan tegen een wel zeer aantrekkelijk prijs. De cursus kost € 395,00. U krijgt daarvoor het instructieboek, 2 rollen Kinesio Tex Gold FP en 1 rol Kinesio Tex Classic. Voor beide dagen is koffie/thee en lunch geregeld. Aan het eind van de cursus ontvangt u een certificaat en daarbij 6 rollen Kinesio Tex Classic en 6 rollen Kinesio Tex Gold FP.

Kijk voor de cursus agenda wanneer er een Kinesio Taping® cursus bij u in de buurt is. Ook kunt u daar het cursusprogramma van zowel KC1 en KC2 als ook KC3 vinden. U kunt kiezen uit KC1& KC2 of KC3&KC4. Beide cursussen zijn door de KNGF geaccrediteerd met 20 punten voor het register algemene fysiotherapeut.

 

Doet u mee?
Informeer naar de mogelijkheden: info@kinesio-nederland.nl