Kinesio Tape Equine

Kinesio Tape voor paarden

Kinesio Tape Equine is speciaal ontworpen voor de unieke behoeften van de paarden en hun afwijkende anatomie. Kinesio heeft veel tijd gestoken in het onderzoek naar en de ontwikkeling van deze speciale tape voor paarden. Men was de mening dat paarden een speciaal voor hun ontwikkeld tape verdienden die aan hun voorwaarden voldoet  en we denken  dat paardenliefhebbers wereldwijd  het met ons eens zullen zijn. Net als de oorspronkelijke Kinesio Tape Tex Gold heeft deze tape hetzelfde gewicht en dikte van de huid , waardoor het beter met het lichaam meebeweegt, en waterbestendig is.

Kinesiotape Equine Paard
The Kinesio Taping® Association
Kinesio KTA LogoAdviseert u om een opgeleide  CKTPE (Certified Kinesio Taping Practitioner Equine) te raadplegen voor het aanbrengen van Kinesio Equine  Tape. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar info@kinesio-nederland.nl.

Wat is Kinesio Tape Equine?

Kinesio Tape Equine is speciaal ontworpen voor de unieke behoeften van paarden. Men was de mening dat paarden een speciaal voor hun ontwikkeld tape verdienden die aan hun behoeften voldoet. Net als de oorspronkelijke Kinesio Tex ® Tape heeft deze Kinesio tape hetzelfde gewicht en dikte van de paarden huid , waardoor het beter met het lichaam meebeweegt, en waterbestendig is

Paarden hebben veel meer haar op hun huid als mensen, dus de tape moet anders plakken. Kinesio Equine tape heeft een sterkere lijm die er voor zorgt dat de tape beter blijft zitten. Ook heeft de Kinesio Equine tape een natuurlijke smaak, waar paarden niet van houden. Dit om ervoor te zorgen dat ze het er niet zelf af trekken. Het Kinesio Equine tape werkt via de haren om de huid te stimuleren.

Kinesio Equine tape is er in de natuurlijke aardse kleur bruin, geel ter stimulering van de mentale alertheid en groen als kalmerend.

Equine Taping cursus

Dr. Kase en zijn deskundige medewerkers hebben meerdere jaren gewerkt aan een concept voor de behandeling van paarden met Kinesio Taping®. Werd er door veel Equine fysiotherapeuten al het normale Kinesio Tape gebruikt, nu kan men gebruik maken van het speciaal daarvoor ontwikkelde Kinesio equine tape.

In 2012 werd de studie en ontwikkeling van het educatief programma in Equine behandeling met Kinesio Taping voltooid. Onder leiding van Dr. Kase en met hulp van de bestuursleden van KTAI equine , Sybille Molle, DVM, CERT, CKTI: Gudrun Collins, CLT, CKTI, en Lee Clark, BSc, MCSP, SRP, ACPAT, CatA, werden door Gudrun en Sybille twee succesvolle equine Kinesio Taping seminars in Oostenrijk gehouden. Vanaf begin 2013 wordt de equine Kinesio Taping cursus ook in de Verenigde Staten aangeboden.

Ook in Nederland bestaat de mogelijkheid een opleiding Kinesio Equine taping te volgen. U kunt bij interesse contact opnemen met Kinesio Nederland BV.

Kinesio Taping cursus bij u in de buurt!